Gazdaság

Gyorsult a termelői árak emelkedése

Agrárium

Júniusban a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 10,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal honlapján tegnap megjelent adatokból.

A növénytermesztési és kertészeti termékek éves áremelkedése a májusi 3,5 százalékról 10,6 százalékra ugrott, az élőállatoké és állati termékeké 10,8 százalékról alig észrevehetően 10,1 százalékra változott. A növények áremelkedésének felgyorsulásához alapvetőena gabonafélék, az ipari növények és a gyümölcsök drágulása járult hozzá, de a zöldségfélék éves áremelkedése is magasabb volt a májusinál. A burgonya 25,8 százalékos éves drágulása júniusban viszont jelentősen elmaradt a májusi 76,0 százalékos mértéktől.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom