Gazdaság

Ősztől lehet pályázni a megújuló energiaforrásból előállított energia finanszírozására

Kormányzati hozzájárulás

Várhatóan szeptemberben jelenik meg a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos pilottender.

Ősztől lehet pályázni a megújuló energiaforrásból előállított energia finanszírozására
A pályázatra kizárólag hazai telephelyen termelt villamos energia termelője nyerhet támogatást
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Összességében egymilliárd forintra lehet pályázni – adta hírül tegnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A villamos energia előállításával foglalkozó jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázatukat: a nagyobb mint 0,3 megawatt és kisebb mint egy megawatt közé eső, illetve legalább egy megawatt és legfeljebb húsz megawatt közé eső teljesítményű kategóriában. Előbbi esetében összesen 333 millió, utóbbi esetében összesen 667 millió forintnyi támogatást lehet igényelni. A pályázatra kizárólag hazai telephelyen termelt villamos energia termelője nyerhet támogatást. A pilottender kiírását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzi, a pályázat megjelentetése 2019 szeptemberében várható, amelynek értelmében 2020 elején már megszülethetnek a nyertes pályázatokkal kapcsolatos döntések.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom