Gazdaság

Közös érdek a hazai sertéságazat egyensúlyának fenntartása

Növekszik az alapanyag önköltsége

Az afrikai sertéspestis távol-keleti elterjedése miatt jelentősen átrendeződött a világ sertéspiaca, ami hazánkban is problémákat okoz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a hazai kiskereskedelmi áruházláncok, a vágóhidak, a sertéshús-feldolgozók és a tenyésztők részvételével soron kívüli megbeszélést kezdeményezett ennek megoldására. Az elmúlt hónapokban az élősertésárak jelentős mértékben emelkedtek az irányadó külföldi piacokon és itthon is; ugyanakkor a húsipari termékek árai nem követték az alapanyag önköltségének növekedését. Mindez sok hazai vágóhidat és húskészítménygyártó üzemet hoz nehéz helyzetbe. A NAK aktívan részt kíván venni a feszültség csökkentésé­ben az ágazati szereplők közötti közvetítéssel, a termelői és a feldolgozói kör, valamint a kiskereskedelem közötti kommunikáció erősítésével.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom