Gazdaság

A német vasúttársaság növeli konténeres forgalmát az új selyemúton

Logisztikai előny

A német DB Cargo vasúti logisztikai társaság 2020-ra húsz százalékkal, évi százezerre növeli konténeres vasúti forgalmát Kína és Európa között – közölte a társaság szóvivője.

A német vasúttársaság növeli konténeres forgalmát az új selyemúton
Vasúti áruszállítás
Fotó: MH

A kínai oldalon már több tucat vállalat verseng az európai vasúti áruforgalmi üzlet lebonyolításáért. A vasúti áruszállítási összeköttetés létesítése valóban számos előnyt kínál, két héttel rövidebb szállítási időt, mint a tengeren és sokkal olcsóbbat, mint repülővel – mutatott rá Ethan Shu, a sencseni Chinatrans International szakembere. Kína nem hivatalosan új selyemút néven ismert, hivatalos nevén Egy övezet, egy út infrastruktúra-fejlesztési és kereskedelempolitikai kezdeményezése mostanra már háromjegyű dollármilliárdos beruházási összeggel gigantikus méreteket öltött.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom