Gazdaság

A távközlés világnapján díjat adtak át, és új labort avattak a Széchenyi István Egyetemen

Szakmai előmenetel elismerése

A hírközlés a magyar gazdaság motorja, a hírközlés motorjai pedig azok a szakemberek, akiknek áldozatos munkája folyamatos fejlődést eredményez – emelte ki Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke tegnap a győri Széchenyi István Egyetemen tartott távközlési világnapon.

Ebből az alkalomból átadták az öt évvel ezelőtt alapított Magyari Endre-díjat, és felavatták a győri Széchenyi István Egyetemen a hírközlési labort. Az elnök szerint az NMHH fontosnak tartja, hogy a távközlés világnapján ne csak a távközlés fejlődését, hanem azokat is ünnepeljék, akik ezt a szakmát előreviszik. Kiemelte, hogy a technológiai fejlődés mögött emberi vágyak, küzdelmek állnak: nem lenne távközlés, ha nem vágynánk a távolságok legyőzésére, ha nem ösztökélne emberi természetünk arra, hogy a távolságokat egyre hatékonyabb eszközökkel győzzük le. A Magyari Endre-díjat ezúttal Pados László kapta, aki az NMHH-nál a digitális rádiózás és televíziózás műszaki tervei­nek előkészíté­sé­ben és a digitális műsorszórás bevezetésének engedélyezési folyamatában vállalt aktív szerepet. Felavatták az egyetemen az NMHH támogatásából kialakított hírközlési labort is. Karas Monika hangsúlyozta, a hatóság felelőssége az, hogy becsben tartsák az alapokat adó múltat, a jövőképet, a víziót, amely további munkára, kutatásra és tanulásra sarkall.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom