Gazdaság

A Mercedes-Benz továbbra is bővítést tervez a kecskeméti gyárban

Telített termelési program

Nincs veszélyben az a korábban kitűzött cél, hogy bővítsenek a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A magyarországi telephelyen számtalan fejlesztés zajlik a bővítés mellett is – közölte lapunk érdeklődésére a kecskeméti Mercedes-Benz illetékese.

A Mercedes-Benz továbbra is bővítést tervez a kecskeméti gyárban
A hazai gyár fontos a termelési láncban
Fotó: MH

A gyár teljes kapacitással működik, és a termelési programja már a jövő évre is telített, hiszen az itt gyártott kompakt autók kereslete továbbra is növekszik. Az ügy közvetlen előzménye a Handelsblatt múlt vasárnapi cikke, amelyben arról írtak, hogy a sokasodó kihívások hatására megszorításokra kényszerül a BMW és a Daimler, amelyek a magyarországi gyártókapacitásaik bővítésére, kiépítésére is kedvezőtlenül hathatnak. Mivel a két német multi megszorításokra kényszerül, csökkenteniük kell a tervezett termelés bővítését, az új környezetben az autógyártóknak ki kell igazítaniuk a beruházásaikat. A külügyminisztérium szerint a BMW-beruházás a megfelelő ütemben zajlik, míg a Mercedes továbbra is elkötelezett Magyarország mellett. A kecskeméti gyár vezetése közölte azt is, hogy a piaci igények, a technológiai trendek és az iparágat érintő szabályozások mind befolyásolják azt, hogy az autóipari gyárak milyen irányba fejlesztenek, így a Daimler AG is rendszeresen felülvizsgálja a termék portfólióját, és igyekszik kiegyensúlyozott kapacitáskihasználtságot elérni nemzetközi gyártási láncában. Hangsúlyozták azt is: a Daimler jó tapasztalatokkal rendelkezik, és a kecskeméti gyár fontos eleme ennek a termelési láncnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom