Gazdaság

Rejtőzködő munkavállalók

A foglalkoztatottak a lefokozástól és az alacsonyabb fizetéstől tartva nem szívesen adják át munkaadójuknak az egészségi állapotukkal kapcsolatos dokumentumokat

Kétféle adózási kedvezményben részesülhetnének a munkaadók, ha megváltozott munkaképességű dolgozókat (is) foglalkoztatnának, azonban az adminisztrációs kihívások, valamint a munkavállalók rejtőzködése jelentősen hátráltatja ezt a folyamatot.

Rejtőzködő munkavállalók
A munkáltatónak is alkalmazkodnia kell dolgozói igényeihez
Fotó: MH

A megváltozott munkaképességű – azaz a legalább negyvenszázalékos egészségkárosodást elszenvedett – dolgozók foglalkoztatása esetén csökken a cégek rehabilitációshozzájárulás-fizetési kötelezettsége, továbbá az ilyen személyeknek fizetett bér után kevesebb munkáltatói járulékot kell fizetni. A rehabilitációs hozzájárulást csak a nagyobb, több mint 25 főt foglalkoztató cégeknek kell fizetniük – válaszolta lapunk megkeresésére Honyek Péter, a PwC Magyarország adószakértője.

Hozzátette, ezen cégek dolgozóik létszámát illetően legalább öt százalékban kötelesek megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatni napi legalább négy órában, ellenkező esetben minden hiányzó személy után évi 1,341 millió forint rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük. Ezt a közterhet a kormány a minimálbér kilencszereséhez kapcsolta, ezért az összege idén 99 ezer forinttal növekedett. Így például egy százfős cég, ha nem alkalmaz megváltozott munkaképességű munkavállalót, évi 6,7 millió szakképzési hozzájárulást fizet. A megváltozott munkaképességű munkavállalók után a munkáltatónak nem kell szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást sem fizetnie a minimálbér kétszereséig. A két kedvezmény következtében a munkáltató évente több mint kétmillió forint adómegtakarítást érhet el egy megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása esetén.

Ennek ellenére a cégek többsége nem él ezekkel a lehetőségekkel, egyrészt adminisztrációs kihívások, másrészt a munkavállalók rejtőzködése miatt. A megváltozott munkaképességűeknek a munkafolyamatokba és a szervezetbe való beillesztése is nagyon komoly kihívás lehet – mutatott rá Honyek Péter.

Az adminisztrációs kihívást az jelenti, hogy a megváltozott munkaképességűeknek a kormányhivatalon belül működő rehabilitációs hatóságnál egy komplex vizsgálaton kell részt venniük. Ez egy hosszú, gyakran pszichésen megterhelő vizsgálat, amire a munkavállalók nem szívesen vállalkoznak, annak ellenére, hogy a vizsgálat eredményeképpen rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra is jogosultak lehetnek.

A munkavállalók – még ha rendelkeznek is a komplex vizsgálatról határozattal vagy hatósági bizonyítvánnyal – nem szívesen adják át ezeket az adatokat a munkáltatónak. Attól félnek ugyanis, hogy az egészségkárosodásuk miatt a munkáltató más, alacsonyabban fizetett munkakörben foglalkoztatja majd őket, vagy akár meg is szünteti a jogviszonyt egészségügyi alkalmatlanságra hivatkozva. Így sok munkáltató akkor sem tudja érvényesíteni a kedvezményt, ha megváltozott munkaképességűek dolgoznak nála.

A munkáltatónak arra is figyelnie kell, hogy a megváltozott munkaképességűt csak olyan munkakörben foglalkoztathatja, ami megfelel az egészségügyi állapotának. Például egy szívbetegségben szenvedő munkavállaló nem dolgozhat álló vagy komoly fizikai megterheléssel járó munkakörben. Ezzel kapcsolatban korábban írtuk, hogy a megváltozott munkaképességűek számára elérhető állások java irodai jellegű. Ahhoz, hogy a munkáltató hosszú ideig és sikeresen foglalkoztasson megváltozott munkaképességűeket, meg kell vizsgálnia, hogy a szervezeten belül hová és milyen munkakörbe illeszthetők be – mondta Honyek Péter. Ehhez gyakran jól működő munkafolyamatokat kell újraszervezni. Fontos, hogy sok esetben a munkakörnyezet vagy az eszközök, berendezések átalakításra is szükség van – például lehetséges, hogy akadálymentesíteni kell az iroda jelentős részét. A szakértő szerint a megváltozott munkaképességűek alkalmazása összetett feladat, amely nem csupán adózási, hanem munkajogi, adatvédelmi és HR-megfontolásokat is felvet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom