Gazdaság

Az indiai esküvők dobják meg az aranypiacot

Befektetési célú nemesfémek

Az idén január–márciusban világméretekben 1053,3 tonna aranyra volt kereslet, hét százalékkal többre, mint a tavalyi év azonos időszakában – közölte a Conclude Befektetési Zrt. a távirati irodával az Arany Világtanács legfrissebb adatai alapján tegnap.

Az indiai esküvők dobják meg az aranypiacot
Befektetési célú nemesfém
Fotó: MH

A befektetési célú nemesfémekkel foglalkozó társaság közleménye szerint a kereslet legnagyobb részét továbbra is az aranyékszerek adták, az idei első negyedévében 530,3 tonna fogyott belőlük, egy százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Ez elsősorban az indiai vételeknek köszönhető, miután a világ második legnépesebb országának lakói a februári–márciusi esküvői szezonban hagyományosan sok aranyékszert vásárolnak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom