Gazdaság

Forgalmi és értékesítési rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde áprilisban

Kedvező üzleti hangulat világszinten

Megdöntötte korábbi csúcsát a BUX áprilisban, az index 41 684 pontról 42 520 pontig emelkedett, de 43 500 pont fölött is járt, elérve mindenkori legmagasabb értékét – tájékoztatta lapunkat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

A közlemény szerint az emelkedést segítette a világon uralkodó jó tőzsdei hangulat, a főbb indexek Amerikában is elérték tavaly ősszel felállított örökös csúcsaikat, de Európában is erős hónapot zártak a börzék. A magyar részvénypiac forgalma 159,3 milliárd forint volt áprilisban a márciusi 282,8 milliárd után, a napi átlagforgalom 7,96 milliárd forintot ért el az előző havi 14,1 milliárd után. A vezető részvények közül az OTP 65,7 milliárdos forgalom mellett 1,6 százalékkal, 12 800 forintig drágult. A papír áprilisban többször megdöntötte a legmagasabb értékét, 13 250 forinton is járt. A Mol harmincmilliárd forintos forgalom mellett 1,2 százalékkal került feljebb, 3316 forintig, a papír 12 éves csúcsán is járt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom