Gazdaság

A lehető leghamarabb célszerű igényelni az agrárbiztosítási díjtámogatást

Ötmilliárdos ágazati hozzájárulás

Idén várhatóan több mint tízmilliárd forintért kötnek támogatott mezőgazdasági biztosítást az érintett gazdálkodók, amely után ebben az évben is ötmilliárd forintnyi díjtámogatást vehetnek igénybe – jelzi előre a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

A gazdálkodók a biztosítási módozattól függően negyven, illetve hatvanöt százaléknyi visszatérítéssel számolhatnak. A visszatérítés feltétele, hogy a gazdálkodók legkésőbb június 11-ig külön feltüntessék az egységes díjtámogatási kérelemben, hogy a támogatást igénybe kívánják venni – magyarázta Póczik András, a FBAMSZ szakértője. A kérelmet célszerű május 15-ig benyújtani, ezt követően ugyanis késedelmi szankcióval kell számolni, melynek mértéke munkanaponként a támogatási összeg egy százaléka – tette hozzá. A díjvisszatérítés mértéke a tavalyihoz hasonlóan alakul.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom