Életmód

Testi és lelki megújulás Zalacsányban

A golfparadicsom mellett található, felújított Batthyány Kastélyszálló színvonalas nyári programokkal is várja a vendégeket

Jól haladnak a beruházásai Zalacsányban lapunk tulajdonosának, Széles Gábornak. Már üzemel a Zala Springs Golf Resort teljes gyakorlópályája, és a komplexum átadása is közeleg. A golfparadicsom szomszédságában található, mostanra felújított Batthyány Kastélyszálló színvonalas nyári programokkal várja a vendégeket, ahol pár nap múlva Bíró Ica gondoskodik a teljes testi-lelki megújulásról. De hamarosan érkezik ide Katus Attila is, aki alaposan átmozgatja a sportolni vágyókat. A Zalacsányi Kastélyszálló és a golfparadicsom életre szóló élményeket és kikapcsolódást kínál.

Testi és lelki megújulás Zalacsányban
Zalacsány 3
Fotó: mh

Zalacsány a golf Mekkája

Mint arról a múlt héten a Magyar Hírlap is beszámolt, lapunk tulajdonosának Zalacsányban jól haladnak a magyarországi golfsport meghonosításával kapcsolatos tervei és nagyberuházásai. A Zala Springs Golf Resort Magyarország első 5 csillagos golfkomplexuma lesz, s közel kétszáz hektáron üzemel majd. Vagyis ez lesz hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb golfközpontja, amelyhez hasonlót Európában is nehéz lenne találni.
A 18 lyukú, 6630 méter hosszú Zala Springs bajnoki versenypályán a profiknak 72 ütésből kell végigmenniük. A bajnoki pálya mellett világszínvonalú golfakadémia is várja majd a játékosokat – a kezdőktől a profikig. A golfkomplexum átadásának első ütemeként már június 1-jétől lehetőségük nyílik a tagoknak és az érdeklődőknek a teljes gyakorlópálya használatára.

Objektum doboz

A tervek szerint augusztus elsejétől az első három, szeptember közepétől pedig az első kilenc pályaszakasz is játszható lesz.
A teljes, 18 szakaszú golfpálya és a klubház várhatóan 2015 augusztusában nyílik meg teljes egészében a látogatók előtt – mondta a Zala Springs Golf Resort klubmenedzsere a már elkészült gyakorlópálya múlt heti bejárásán. Anthony Monti arról is szólt, hogy a pálya tervei a világ legnagyobb tervezőcégének és egyik legelismertebb tervezőjének a munkáját dicsérik. Robert Trent Jones Jr. ellipszis alakú pályát álmodott ide, amely az Amerikai Egyesült Államok Golf Szövetsége irányelveinek megfelelően épül.

Ez a golfkomplexum bekapcsolódik a nemzetközi sport- és turisztikai vérkeringésbe, hiszen Zalacsány – mely Budapesttől délnyugati irányban 1 óra 45 percre, Bécstől kétórányira helyezkedik el – a termálforrásban bővelkedő Zala megyében, a balatoni borvidék tőszomszédságában fekszik. Így mind a hazai, mind a külföldi utazni vágyók számára kedvelt desztináció és alig negyedórára fekszik a sármelléki repülőtértől. Innen közvetlen járatok indulnak Európa több városába. „Talán sikerül Tiger Woodsot is ide csábítanunk, hiszen jól ismerem, golfoztunk már együtt.

Rajta kívül egészen biztos, hogy a nagy versenyeinken sok világklasszist üdvözölhetünk majd a pályán és a golffaluban” – emelte ki a szintén komoly sportmúlttal és golfprojektekkel büszkélkedő Anthony Monti.

Zalacsány 3