Nemzeti értékké vált a cigándiak süteménye
A cigándi apróbéles mostantól több mint édesség
Kégl Ildikó
2015. február 13. péntek. 16:52
Frissítve: 2015. február 13. 17:34
Hosszú évtizedek óta változatlan a cigándi apróbéles receptje, ami nemcsak formájában különbözik más, hasonló jellegű süteményektől. A könnyű, rombusz alakú tészta máig nagyagyáink receptje alapján készül, hogy abba házi szilvalekvárt, túrót, vagy épp káposztát töltve örvendeztesse meg mindazt, aki megkóstolja. Mostantól a cigándi apróbéles több mint édesség. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság abból az apropóból szervezett fotókiállítást és kóstolót csütörtökön, Miskolcon, hogy nemzeti értékként is nyilvántartásba vették a cigándi apróbélest.