Életmód

Fasírt nélkül is lehet teljes fogás a tökfőzelék

Kevesen tudják, hogy ez a zöldség a disznóólakból és az istállókból került az ínyenc konyhák választékába. 

Fasírt nélkül is lehet teljes fogás a tökfőzelék
Bár kapható mirelit gyalult tök is, most érdemesebb friss tökből készíteni a főzeléket
Fotó: nosalty.hu

A főzőtök nagyon egészséges, mert levében szerves nátrium és só található, ezért ha nyersen fogyasztjuk, ezek felszívódnak a vérbe, és csökkentik a vér cukortartalmát.  

Hozzávalók:

1 kg gyalult tök 

2 evőkanál napraforgó olaj

1 kis db vöröshagyma

paprika, só, bors 

1 csokor kapor

2 dl tejföl

1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

1 evőkanál cukor 

ecet ízlés szerint

30 dkg krinolin vagy virsli

Elkészítés:

A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk, rátesszük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a tököt is, ha nem eresztett elég levet, adunk hozzá kis vizet és megsózzuk. Amikor a tök összeesett, hozzátesszük a felaprított kaprot. Ha már majdnem megpuhult, a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, és besűrítjük vele a főzeléket. Ezután ízesítjük az ecettel és a cukorral. A krinolint negyedeljük, süthetjük külön, de bele is főzhetjük a főzelékbe.  

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom