Életmód

Erdei gombákból is készülhet a gombapaprikás

Szinte minden bolt zöldségespolcán kapható valamilyen gomba. A nagyobb üzletekben a csiperke mellett erdei gombák között is válogathatunk. Érdemes nem elfeledkezni erről a rostban és fehérjében gazdag növényről, mert sok benne a vitamin, ásványi anyag és antioxidáns. 

Erdei gombákból is készülhet a gombapaprikás
A gombapaprikás bulgurral tökéletes választás estére, mert ez az összeállítás alig tartalmaz kalóriát
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

50 dkg gomba

1 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál sűrített paradicsom

kevés víz, vagy húsleves alaplé

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt

só, bors

olaj

Elkészítés:

A megtisztított, és apró kockára vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Ráöntjük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk kevés víz, vagy a húsleves alaplé hozzáadásával.

Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Miután a gomba kellően összeesett és megpuhult, belekeverjük a habarást. Köretnek jól illik mellé a rizs, galuska, de egészségesebb változatként bulgurral is tálalhatjuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom