Életmód

Grillezett hússal a legfinomabb a paradicsomsaláta

Aki szereti az olaszos ízeket, de estére nem akar szénhidrátban gazdag ételt enni, az mindenképp kóstolja meg ezt a könnyű összeállítást. Ha pár szelet grillezett csirkehús mellé fokhagymás paradicsomot kínálunk, biztos nem marad el az elismerés.

Grillezett hússal a legfinomabb a paradicsomsaláta
Az olaszos recept egy desszerttel kiváló akár vendégvárónak is
Fotó: cafeblog.hu

Hozzávalók:

(4 főre)

8 db csirke felső comb, vagy 2 nagyobb csirkemell

olívaolaj

6 db paradicsom

1 db lila hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál világos balzsamecet

só, bors, oregánó

friss, vagy száraz bazsalikom

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük 1 teáskanál sóval és 3 evőkanál olívaolajjal. A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrét rajtahagyhatjuk. Mindegyiket bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Száraz, forró serpenyőben, vagy grillezőn pirosra sütjük, de ügyeljünk, hogy a hús ne száradjon ki.

Közben kis kockára vágjuk a paradicsomokat, még apróbbra a hagymákat, fokhagymát. Mindezt 4 evőkanál olívaolajjal összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, az apróra vágott bazsalikomot és egy kevés sót.

Mikor a húsok készen vannak, tányérra tesszük, majd ráhalmozzuk a paradicsomsalátát. De egymás mellett is tálalhatjuk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom