Életmód

Liszt nélkül, póréval is készülhet a zöldborsófőzelék

Közeleg a szezonja, így nemsokára olcsóbb lesz a zöldborsó. Addig is érdemes megtanulni ezt a könnyű receptet. Kis változtatással elkészíthetjük gyerekkorunk kedvenc főzelékét, melybe ezúttal nem kerül liszt.

Liszt nélkül, póréval is készülhet a zöldborsófőzelék
Saját magával sűrítve, zabpelyhes bundában sült csirkével alig viszünk be kalóriát
Fotó: dolcevitablog.hu

Hozzávalók:

60 dkg zsenge zöldborsó (vagy fagyasztott)

1 dl tejszín

kevés póré, vagy 2-3 szál újhagyma

60 dkg csirkemell

2 tojás

3 dkg zabpehelyliszt,

8 dkg zabpehely

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A zöldborsót a félbevágott újhagymával, vagy póréval tegyük fel főni annyi sózott vízben, hogy ellepje. (Friss zöldborsóból készítve a héjából is tehetünk a vízbe úgy, hogy a belső, zsenge részét használjuk) Ha a borsó megpuhult, szedjük ki a felét, az újhagymákat. Adjunk hozzá keveset a főzővízből és botmixerrel pépesítsük. Fűszerezzük, keverjük vissza a maradék borsóhoz, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze a főzeléket.

A csirkemelleket vágjuk vastag csíkokra, sózzuk. Hagyjuk állni a sóban, majd forgassuk meg a zabpehelylisztben, a felvert tojásban, végül a zabpehelyben. Közepesen forró olajban süssük ropogósra. Szedjük szalvétára, hogy a felesleges olajat felszívja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom