Életmód

Libamájhoz hasonló vacsoránk lehet csirkemájból

Munka után mindenki éhesen megy haza, a főzéshez azonban ilyenkor kevesen szeretnek hozzákezdeni. Ez a csirkemájas krumplipüré recept azért jó, mert percek alatt elkészíthető. Ha ügyesek vagyunk, a csirkemáj íze legalább olyan finom lesz, mint a libamájé. 

Libamájhoz hasonló vacsoránk lehet csirkemájból
Munka után néhány perc alatt készíthető vacsora friss csirkemájból, és krumplipüréből.
Fotó: Tesco.hu

Hozzávalók

(4 személyre)

1 kg csirkemáj

20 dkg liszt

1 teavaj

1 nagy csipet fekete bors

Kevés só

1 evőkanál majoránna

1 evőkanál fokhagymapor

Petrezselyem zöldje

Elkészítés

A megtisztított csirkemájat meg kell forgatni a borssal, majoránnával, és fokhagymaporral elkevert lisztben. Ezután néhány percig sütjük a felolvasztott vajban. Addig sütjük magas hőmérsékleten a májat, míg a vér el nem tűnik a belsejéből. Óvatosan forgassuk, nehogy összetörjön. Ha kész, forrón tálaljuk. Sózni csak a tányéron szabad. Vajjal, tejjel készült krumplipürét adhatunk hozzá. A májat a végén díszíthetjük petrezselyem zöldjével. Savanyúságként jól megy hozzá a cékla, és a csemegeuborka is.

Kapcsolódó írásaink