Egészség

Véd a rák ellen, rendbe teszi az ereket, javítja a szív és a gyomor-bélrendszer működését, és még az anyagcserét is gyorsítja

Ezeket a cukorbetegséggel diagnosztizáltak is fogyaszthatják

Az egres az egyik leghasznosabb szezonális bogyós gyümölcs, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és nagyon alacsony a cukor- és kalóriatartalma – mondta Mariana Djutova táplálkozási szakértő, írta az Edimdoma.ru.

Véd a rák ellen, rendbe teszi az ereket, javítja a szív és a gyomor-bélrendszer működését, és még az anyagcserét is gyorsítja
Képünk illusztráció
Fotó: Biosphoto via AFP/Biosgarden/Jean-Michel Groult

Rendszeres fogyasztásával az egres rendbe teheti az ereket, javítja a szív és a gyomor-bélrendszer működését, erősíti az immunitást, valamint felgyorsítja az anyagcserét, mondta a szakértő a RIA Novosztyi című lappal folytatott beszélgetésben.

Ezen túlmenően, tette hozzá Mariana Djutova, az egres fitonutrienseket és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkenthetik a rák kockázatát.

Ezeket a gyümölcsöket a cukorbetegséggel diagnosztizáltak is fogyaszthatják – mutatott rá a szakértő. Emellett az egres segít az érzelmi túlterhelésben, és segít normalizálni a vérnyomást.

Amely ezeknek a bogyóknak az energiaértékét illeti, az valóban alacsony: a piros egresben – 43 kalória 100 grammonként, a zöldben – 45 kalória van ugyanabban a mennyiségben.

Ezért a gyümölcsöt nyugodtan fogyaszthatják azok is, akik fogyni próbálnak, vagy egészséges testsúlyt tartanak fenn – hangsúlyozta Mariana Djutova.

Kapcsolódó írásaink