Családi kisokos 10.

Július 1-jével az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv négy, 2020. január 1-jétől pedig további három pontja lép életbe

Számos felvetés merült fel a támogatásokkal kapcsolatban, ezeket a Csalad.hu-n lévő információk alapján igyekszünk megválaszolni. További kérdéseiket várjuk a [email protected] címre.

Júliustól emelkedik a jelzáloghitel átvállalására vonatkozó családtámogatási kedvezmény. A már meglévő gyerekek után is jár a négymillió forintos jóváírás?

A családvédelmi akcióterv részeként bővül a gyerekek születése esetén kérhető hitelelengedés összege: már a második gyerek születésekor jóváírnak egymillió forintot, a harmadiknál négymillió forintot, minden további gyerek születésekor pedig további egy-egymillió forintot a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelekből. Ettől a lehetőségtől azok a családok sem esnek el, ahol már vannak gyerekek. A kérdésre válaszolva ebben az esetben a kedvezmény a következőképpen érvényesíthető: ha egy háromgyermekes családba érkezik egy negyedik gyermek, akkor kapásból négymillió forintot engednek el utána, minden további gyerek születésekor pedig további egy-egymillió forintot. A kérdező esetében tehát attól függ, hány gyermekük született már a házasságukból. Ha egy, akkor a második születésével egymilliót, a harmadikkal négymillió forintot írhatnak le jelzálog hitelükből, ha már három vagy annál több, akkor rögtön négymilliós jóváírásra lesznek jogosultak a július 1-je után világrajött babájuk után.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom