Belföld

„Vona Gábor mindenre képes a hatalomért”

Nem válhat kisstílű belpolitikai csatározások színterévé a nemzetbiztonsági bizottság, amelyet inkább azért kellene összehívni, mert az illegális migráció növeli a terrorveszélyt

Hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe gázolt bele Vona Gábor Jobbik-elnök – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki indokolatlannak tartja a nemzetbiztonsági bizottság összehívását egy wifiszolgáltató miatt.

Hidvéghi Balázs 20170801
Hidvéghi Balázs: Elfogadhatatlana Jobbik elnökének stílusa (Fotó: Fidesz.hu)

Tűrhetetlen, felháborító és elfogadhatatlan az a stílus, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről, ahogyan „gúnyolódik a magyar nyugdíjasok egy nagy részén, a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, Vona Gábor Jobbik-elnök közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére reagálva. A politikus szerint az ellenzéki párt vezetője pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását. „A hatalomért és a pénzért mindenre képes a Jobbik elnöke, még arra is, hogy belegázoljon hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe, önérzetébe, önbecsülésébe” – mondta, majd ismét arra hívta fel Vona Gábort, kövesse meg azokat az idős embereket, akiket megsértett a szavaival. Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a huszadik század minden traumáját”.

A Duna Aréna üzemeltetését firtató kérdésre Hidvéghi Balázs azt válaszolta: hamarosan döntés születik róla, egyúttal jelezte azt is, hogy el fogják végezni a terv szerint következő átalakításokat a létesítményben.

A nemzetbiztonsági bizottság hétfőre tervezett, de kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen rendkívüli ülése kapcsán – amelyen napirendre kerültek volna többek között a vizes-vb tapasztalatai és az orosz–azeri wifiügy – kifejtette: a nemzetbiztonsági bizottság nem válhat kisstílű belpolitikai csatározások színterévé, a testületet inkább azért kellene összehívni, mert az illegális migráció komolyan növeli Európában a terrorveszélyt. Hozzátette: messzemenőkig indokolatlannak tartja egy bizottság összehívását egy wifiszolgáltató miatt. Hidvéghi Balázs felidézte a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, Németh Szilárd álláspontját is, amely szerint a Fidesz–KDNP nem vesz részt az ülésen, mert a megjelölt témák „napirendi rágalmak”, a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke egyébként a tegnapi ülést követően jelezte: még augusztusban újra összehívja a testületet.

Az állami vezetők bérplafonjáról szóló aláírásgyűjtésről azt mondta: várjuk meg, mi lesz a vége.


Bocsánatkérést várnak, de nem lesz

A Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasokkal kapcsolatos kijelentése miatt – mondta Semmelweis Ferenc, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke az M1 csatornán. Szerinte aki ilyet mond, az méltatlanná válik arra, hogy egy olyan formációt vezessen, amely azt a célt tűzte ki, hogy polgári, nemzeti, keresztény Magyarországot akar. Vona úgy reagált: nem kér elnézést, mert nem sértette meg az időseket, csak félremagyarázták szavait. (BR)