Belföld

Világpanoráma + VIDEÓ

Semmi keresnivalónk az Európai Unióban

Objektum doboz

Szaniszló Ferenc: Ausztria, Svájc, Svédország nem tagja a NATO-nak. Svájc, Norvégia, Törökország nincs az Európai Unióban. Mégis megélnek valahogy. 1956-ban a forradalmi kormány kihirdette a független, semleges Magyarországot. Az ellenforradalmár és a szovjeteket kiszolgáló szocik eltörölték ezt. De az őket követők sem tartották, tartják be ötvenhat legfőbb vívmányát.

Pedig most, a harmadik világháború elején, küszöbén semmi keresnivalónk a nekünk amúgy is csak kárt okozó Európai Unióban, s a minket hozzánk hasonló sorsú népek ellen háborúztató, költségekbe verő NATO-ban. Semlegesként legalább esélyünk van arra, hogy kimaradjunk ebből a világháborúból, s ne áldozzuk fel maradék lakosságunkat, ifjainkat az új Doberdóknál, Don-kanyarokban.

Most, a harmadik világháború elején, küszöbén semmi keresnivalónk a nekünk amúgy is csak kárt okozó Európai Unióban, s a minket hozzánk hasonló sorsú népek ellen háborúztató, költségekbe verő NATO-ban. Semlegesként legalább esélyünk van arra, hogy kimaradjunk ebből a világháborúból, s ne áldozzuk fel maradék lakosságunkat, ifjainkat az új Doberdóknál, Don-kanyarokban. És a majdani rendezésnél, az új felállásnál végre szóhoz és előnyhöz jussunk érdemeink és esetleges áldozataink révén.