Belföld

Újabb alapszervezetet veszített a Jobbik

A pártból távozó hajdúböszörményi politikusok a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakoznának

A Jobbik egyes vezetői az elmúlt két évben sorozatosan rossz döntéseket hoztak, a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudjuk megbocsájtani - írták közleményükben a Jobbik megszűnő alapszervezetének távozó politikusai. A képviselők szeretnének csatlakozni a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz

toroczkai
Nagy Zoltán kiemelte, alapszervezetük a megye legrégebbi, újraalakítás nélkül működő szervezete, volt idő, mikor több tagjuk volt, mint Debrecennek, de elért eredményeik és aktivitásuk ellenére, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban sem engedtek a saját körzetükben hajdúböszörményi jelöltet indítani az országgyűlési választáson.

Felidézte, jellemzően a vidéki alapszervezetek tudtak jó választási eredményeket felmutatni, de a pártvezetés nekik engedett legkevésbé a beleszólást a döntések meghozatalába. Hozzátette, a legutóbbi körlevélben pedig megnyugtatták őket, hogy a következő Kongresszusra nem is feltétlenük kell felutazniuk Budapestre, hisz az nélkülük is határozatképes lesz.

Nagy Zoltán önkormányzati képviselőként Hajdúböszörmény 3.számú választókerületében 2010-ben és 2014-ben is nyerni tudott. A középvezetők gratuláció helyett közölték, „nem számít ki mióta tag és az sem, hogy milyen eredményeket ért el.”

Nagy kijelentette, tudomásukra jutott, hogy a megyében is van olyan Jobbikos középvezető, „aki huzamosabb ideig kapott havi négyszázezer forintot a semmiért”, miközben az alapszervezetük kasszáját lenullázták. Hozzátette, négy évi takarékos gazdálkodással a helyi tagdíjakból és helyi adományokból készültek volna a jövő évi önkormányzati választásokra, de ezt elvették tőlük. Úgy fogalmazott, „az anyagi csőd közelében levő Jobbikos vezetésnek fontosabb volt arról értekezni, hogy támogassák-e pénzzel a Juhász Péter-féle, balliberális Együttet”.

A Jobbik választási kudarca pártvezetés identitászavara miatt nem volt meglepetés – jegyezte meg. Hozzátette, bíztak benne, hogy Toroczkai László megnyeri az elnökválasztást, de a bundagyanús tisztújítás nem hozta meg a két éve várt belső megújulást. Nagy Zoltán szerint bár Sneider Tamás pártelnöknek adtak még egy esélyt, mára világosan látszik, hogy „irányított bábként folytatja a Jobbik amortizációját”. Nem értjük, hogy a kilépési hullám elindulása után miért kellett még Dúró Dórát is kizárni, s ezzel olajat önteni a tűzre. Nem fogjuk tolni az árulók szekerét – olvasható a közleményben.

A távozó politikusok szerint Jobbik országos vezetése az eredeti értékrendet és elveket teljesen feladta ezért nem nehéz megjósolni, hogy a jövő évi önkormányzati választáson több körzetben vissza fogja léptetni jelöltjeit a szocialisták és a liberálisok javára, és pár napja meg is kezdték a tárgyalásokat a Demokratikus Koalícióval. Úgy vélik, a Jobbik jelöltjeinek visszaléptetése csak a Mi Hazánk Mozgalom javára lenne elképzelhető. Szerintük a Jobbik egyes vezetői az elmúlt két évben sorozatosan rossz döntéseket hoztak, mellyel pártjuk teljes lenullázását készítették elő, amit bizonyít, hogy minden kilépőnek örülnek. „Személyes és közösségi sérelmeket, valamint a választási vereséget is túl tudott volna élni az alapszervezetünk, de a nemzeti érdekek teljes feladását nem tudjuk megbocsájtani” – áll a távozó hajdúböszörményi politikusok közleményében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom