Belföld

Továbbra is folyik a harc a Jobbikon belül

Volner János szerint Sneider csak egy „pártstróman”

Volner János, a Jobbik felfüggesztett alelnöke szerint belső vívódásuk miatt több frakciótagnak is inog a tagsága a pártban. A politikus egy tévéműsorban arról is beszélt, hogy a mai napig Vona Gábor irányítja a pártot, Sneider Tamást pedig pártstróman.

Volnert pénteken késő este egy maratoni hosszúságú frakcióülés után távolították el a párt képviselőcsoportjából, miután nyilvánosságra került a párt elnökségét keményen bíráló levele, amelyet a választókerületi elnököknek küldött meg. Volnert követve kilépett a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik is, utóbbi a pártot is elhagyja.

Viszont nem valószínű, hogy ekkora vérveszteséggel megússza a Jobbik frakciója, ugyanis párton belül régóta mondogatják, hogy Steinmetz Ádám is az ingadozókhoz sorolható, a frakciószavazást megelőzően tényként kezelték a Jobbikban, hogy ő is távozik a képviselőcsoportból - ez azonban eddig nem következett be. Szávay István a párt megmaradt radikális szárnyához sorolható, neki sem felhőtlen a viszonya a pártvezetéssel: augusztusban közösségi oldalán kelt ki Sneider Tamás pártelnök azon ötlete ellen, hogy pártját a Fideszt is magába tömörítő Európai Néppárthoz csatlakoztassa.

Szávayn és Steinmetzen kívül Hegedűs Lórántnénak is „inoghat a frakciótagsága”, aki szintén a radikális blokkhoz sorolható párton belül.

Volner János ugyanakkor az Echo TV egyik műsorában elmondta: „egy házon belüli fékje” volt a Jobbik balratolódásának, ő maga. Szerinte a Jobbikot megpróbálják balra tolni, ő azonban ennek az útjában áll, ezért próbálják meg lejáratni. Volner elmondta, hogy Sneider Tamás háborút indított ellene a közösségi oldalakon, ezért nem maradt más választása, mint hogy tényekkel válaszoljon. Ilyen volt a Jobbik Soros Györggyel való kapcsolatának feltárása is. Megpendítette, hogy erről számos háttérinformációval rendelkezik, ezeket azonban nem osztja meg egyelőre a nyilvánossággal.

Az esetleges Jobbik-LMP összefogás kapcsán azt mondta, ezzel nyíltan létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. Szerinte Sneider Tamás Vona Gábor régi álmát teljesítené be egy esetleges összefogással. A politikus szerint nyilvánvaló, hogy a mai napig Vona Gábor irányítja a pártot. Sneider Tamást pedig a Jobbik „pártstrómanjának” nevezte.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom