Belföld

Török támogatás a Gül Baba türbe felújításához

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere kiemelte: az emlékhely új közösségi térként is szolgál majd

Aláírta a Gül baba türbe felújításának költségmegosztási megállapodásáról szóló együttműködést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert, valamint a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) igazgató-helyettese, Birol Çetin.

gülbaba
Fotó: II. Kerületi Önkormányzat 
A finanszírozási szerződés alapján a magyar és a török állam közösen fizeti kerületünk egyik meghatározó részének megújulását: a török fél a beruházás kivitelezési költségéhez több mint 3 millió euróval (mintegy 930 millió forinttal) járul hozzá.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere az együttműködés aláírásakor kiemelte: Gül baba türbéje amellett, hogy ismét méltó és szép emlékhely lesz, új közösségi térként is szolgálhat a környékbelieknek. A beruházás keretében a II. Kerületi Önkormányzattal együttműködésben megújul három környező utca, közöttük a Gül Baba utca is.

Az építmény tágabb környezetében elhelyezkedő, mindenki által látogatható közpark padokkal, díszkúttal, éjszakai világítással újul meg, továbbá kialakítanak egy új zöld területet, egy egyedülálló függőkertet is, amelyben lépcsőzetesen követik egymást az örökzöldek és a virágos növények. Emellett felújításra kerülnek az emlékhely körüli lépcsők és parkolóhelyek is.

Mint ismert, a II. Kerületi Önkormányzat 2013-ban dolgoztatta ki a rekonstrukció koncepcióterveit, a felújítási munkálatok tavaly februárban kezdődtek és előreláthatólag idén ősszel fejeződhetnek be.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom