Belföld

Toroczkai megvádolta a Jobbik vezetőit

Sneider nem cáfolta, hogy Juhász Pétert és társait szerették volna pénzelni a pártkasszából, „Gyurcsány és Bajnai embereinek” megsegítéséről állítólag a levelezőlistán is szó volt

A Jobbik elnöksége által kiszorítani kívánt Toroczkai László azzal vádolja a párt több vezetőjét, hogy pénzzel akarták segíteni az Együtt vezetőit.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, Szabó Gábor pártigazgató és Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor tanácsadója a választási bukás után megpróbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy a pártkasszából vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsék az Együtt vezetőit – írta a Facebookon péntek este Toroczkai László, a Jobbik volt alelnöke. A nőverő Juhász Péter szombaton szintén a közösségi oldalán, élő videóban jelentette be az Együtt megszűnését. A mikropártnak azért kellett visszafizetnie az állami támogatást, mert egy százalékot sem ért el a választáson.

Toroczkai közölte, az elnökségben szerencsére sikerült megakadályozniuk „ezt a hazaárulást”, de ekkor már tudta, hogy a Jobbikot csak úgy lehet visszaterelni az eredeti útra, ha megnyeri az elnökválasztást. Sneider még aznap úgy reagált: „Befejeztem Toroczkai Lászlóval mindennemű párbeszédet. Nem azért, mert tíz napja képtelen válaszolni a levelemre, hanem azért, mert ordas hazugságot írt rólam”. Toroczkai szerint Sneider ezzel nem cáfolta, hogy támogatni akarták Juhász Pétert és társait, csak nyilvánosan lehazugozta őt. Toroczkai leszögezte: nemcsak beszéltek a támogatásról, de még az elnökségi levelezőlistán is szó volt „az Együtt vezetőinek, Gyurcsány és Bajnai embereinek pénzügyi megsegítéséről jobbikos forrásból”. Felszólította Sneideréket, pereljék be, hogy kiderülhessen az igazság. „Volt még néhány ilyen ügy, ami az utóbbi időben vált világossá, végleg bizonyítva azt, hogy Ti mást értetek néppártosodás alatt, mint amiről én beszéltem korábban” – jegyezte meg.

Toroczkai László lapunknak korábban úgy nyilatkozott, a Jobbik jelenlegi vezetése elvtelen opportunistákból áll, akik számára a párt csak egy „projekt”, és akiknek a néppártosodás mást jelent, mint neki. Mostani bejegyzésében úgy fogalmazott: „a népet szeretem, de a néppártosodás szót mára teljesen lejárattátok. Juhász Péter és Szigetvári Viktor helyett én inkább Pongrátz Andrással egyeztetek a jövőről”.

Toroczkai és a Jobbik vezetése közt azután mérgesedett el a viszony, hogy előbbi a Vona Gábor emberének számító Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosával szemben indult az elnöki pozícióért a párt tisztújításán. Elnökhelyettes-jelöltjével, Dúró Dórával végül szoros versenyben alulmaradtak. A tisztújítás után több párttársával megalapította a vezetőség által illegitimnek tekintett „Mi magunk” elnevezésű platformot a Jobbikban, amelybe Dúró Dóra is belépett. A pártvezetés válaszul kizárta Dúrót a frakcióból, és mandátuma visszaadására szólította fel, Toroczkait pedig jövő hét csütörtökön hallgatja meg a párt etikai bizottsága, és valószínűleg kizárják a pártból.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom