Belföld

Toroczkai László a Jobbik pártszakadását sejteti

A MIÉP iránt érez nosztalgiát a jobbikos politikus

Új, önálló mozgalmat is alakítana Toroczkai László, mert a tagság többségének határozott igénye van erre, de legalábbis önálló platformban gondolkodik pártján belül a Jobbik elnökválasztásán alulmaradt politikus. 

A Jobbik hétvégi tisztújító közgyűlésén az elnökségért induló Toroczkai László alulmaradt Sneider Tamással szemben. Toroczkai László pártja helyzetéről a promenad.hunak adott interjúban elmondta, új, önálló mozgalmat is alakítana, mert a tagság többségének határozott igénye van erre, de minimum önálló platformban gondolkodik pártján belül.

A politikus komoly morális deficitet érez a Jobbikban: a tagságot végérvényesen elszakadtnak érzi a Bécsi úti pártszékházban ülőktől, és úgy véli, hogy a párt válsága eszkalálódni fog.

Toroczkai László úgy véli, hogy lejáratókampány indult ellene, karaktergyilkossági kísérletekkel, válogatott hazugságokkal, aljas módszerekkel, amit különösen nemtelennek tart.

Az új hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter politikai helyezkedésével kapcsolatban megjegyezte: „Kénytelen vagyok a politikai élet hullarablói közé sorolni.”

A terjedelmes interjú végén az egykori MIÉP szellemiségét, mint igazodási pontot nosztalgikusan emlegette a jobbikos politikus.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom