Belföld

Toroczkai: A mi formációnk erősebb lesz, mint a Jobbik

„Tömegek, akár komplett alapszervezetek fogják otthagyni a pártot”

Várhatóan új politikai formációt alapít Toroczkai László, akit a Jobbik elnöksége igyekszik kiszorítani a pártból. A volt alelnök lapunknak azt mondta, több olyan belső ügyről is tud, amely a Jobbik szavazóinak nagyon nem tetszene.

Konkrét bizonyítéka van rá, hogy Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke és a párt más vezetői Juhász Péter megszűnő pártját, az Együttöt segítették volna pénzzel a Jobbik kasszájából – jelentette ki lapunkak Toroczkai László. A párt volt alelnöke felidézte, hogy Sneider emiatt hazugnak nevezte őt, de nem cáfolt semmit, ezért felszólította, pereljék be, hogy kiderüljön az igazság. „Ha nem perelnek be, egyértelmű, hogy igaz amit mondtam, ha pedig igen, a hatóság rendelkezésére bocsátom az állításomat alátámasztó elnökségi levelezést” – szögezte le Toroczkai. Megkérdeztük, hogy mire utalt, amikor Sneideréknek címezve azt írta, „volt még néhány ilyen ügy, ami az utóbbi időben vált világossá”. A politikus közölte, ilyen volt Vona Gábor hanukai üdvözlete és fellépése a Spinoza-házban, vagy az, hogy nyilvánosan elhatárolódott a burka viselését tiltó ásotthalmi rendelettől. De voltak más belső ügyek is, amelyek a Jobbik szavazóinak nagyon nem tetszenének – folytatta, de ezekről egyelőre nem kíván többet mondani. Akiknek szól, azok tudják, miről van szó.

Kitért arra is, hogy sokszor a sajtóból kellett értesülnie jobbikos ügyekről, kétéves alelnöksége alatt rendszeresen és szándékosan igyekeztek elzárni előle fontos információkat, és tudatosan zárták ki a döntésekből is. Alelnökként személyes pénzügyi felelőssége is volt, mégsem lehetett rálátása a párt pénzügyeire. Sokszor úgy éreztem, hogy Heller Ágnesnek több információja van a Jobbikról, mint nekem – fogalmazott.

A politikus szerint a következő hetekben „tömegek, akár komplett alapszervezetek” fogják otthagyni a Jobbikot, és reméli, hogy platformjuk június 23-i zászlóbontó gyűlésén csatlakoznak hozzájuk. Toroczkai ezután várhatóan új pártot alapít. Rengetegen jelzik nekem támogatásukat, ha megalakul, a mi politikai formációnk egy éven belül erősebb lesz, mint a Jobbik – magyarázta. Mindenképp számít Volner János, Apáti István és Steinmetz Ádám támogatására, akik tiltakoztak Dúró Dóra frakcióból való kizárása ellen, és a képviselőcsoport egyéb tagjait is tárt karokkal várják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom