Belföld

Több tucatnyi eljárás indult büntetőeljárás indult választási csalás miatt

Egy jogerős ítélet született eddig

Nyolcvanöt büntetőeljárás indult a tavaly októberi önkormányzati választással összefüggésben választási csalás gyanúja miatt - derül ki a legfőbb ügyész egyik írásbeli válaszából, amelyet kedden tettek közzé a parlamenti honlapon.

Polt Péter - akit a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdezett erről - azt közölte, hogy a bűncselekmények Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyei településeket érintettek, valamint a fővárosban a III., VI., VIII., XIII., XIV. és XXIII. kerületet.
A büntetőeljárások közül ötvenegy a nyomozás megszüntetésével zárult, két ügyben felfüggesztették a nyomozást, harmincban pedig folyamatban van. Egy ügyben jogerős bírósági ítélet született, egy pedig a bíróság előtt folyik.
A legfőbb ügyész kitért arra is, hogy ajánlógyűjtő íveket, szavazólapokat és egyéb választási iratokat tizenöt ügyben foglaltak le.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom