Belföld

Tízezer résztvevő helyett csupán ezerhét-ezernyolcszázan mentek el tüntetni

A „ne menj suliba”-akció után beszédeket tartottak az Alkotmány utcában

Az ellenzék által várt tízezres tömeg helyett még kétezren sem vonultak utcára az oktatás javításáért szervezett tüntetésen, a résztvevőknek pedig körülbelül csak a fele volt diák.

tüntetés diákok
Fotó: Ficsor Márton - Magyar Hírlap
A tüntetők az Alkotmány utcában gyűltek össze, a demonstráció a szervezők által meghirdetett „ne menj suliba”-akcióhoz tartozott, amely arra szólította fel a diákságot, hogy a mai napon tiltakozásképpen ne menjenek iskolába. A felszólalók között voltak tanárok és diákok is, az elhúzódó beszédek után délután hat óra környékén a résztvevők száma az eredeti felére-harmadára csökkent. A szónokok többek között az oktatási rendszer reformját és a diákokra nehezedő terhek csökkentését és a diákok döntéshozásba történő bevonását követelték.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom