Belföld

Távoznak a Simicska médiabirodalom vezetői

Lemondtak a Hír TV, a Magyar Nemzet, az MNO és Lánchíd Rádió vezetői

Lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői pénteken - olvasható az mno.hu portálon. Simicska Lajos a délután folyamán kinevezte az új vezetőket.

KÖZLEMÉNY

"Ez egy magán médiavállalkozás, amelynek szemmel láthatóan van egy belső, munkaügyi vitája" – így kommentálta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetőinek lemondását, illetve Simicska Lajos nyilatkozatait a Klubrádiónak nyilatkozva. "Ez ennek a médiavállalkozásnak a belső dolga, a Fidesznek nincs erről álláspontja és nem is lesz, nem fogja ezt kommentálni, nincs is rá okunk" – szögezte le Kósa Lajos.


A pénteki kenyértörés előszelékent értelmezhető a HírTv és a Magyar Nemzet tulajdonosának Népszavának adott pénteki nyilatkozta. Simicsika Lajos szerint az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen, és totálissá válhat a magyar médiapiacon a háború, ha akormány valóban bevezeti az egykulcsos, a jelek alapján 5 százalékosra tervezett reklámadót, amelyet a médiapiac egészének fizetnie kellene.  A számítások szerint Simicska Lajos médiaérdekeltségeinek az eddigi összeg ötszörösét, milliárdos nagyságrendű reklámadót kellene fizetnie a kormány új tervei szerint.