Belföld

Tanácskozott a Városok, Falvak Szövetsége Pápán

A szervezet célja,hogy a különböző méretű és hagyományú települések megismerjék egymás értékeit

A Városok, Falvak Szövetségének tanácskozását rendezték meg pénteken Pápán. 

A több mint harminc önkormányzatot tömörítő szervezet képviselői egyebek mellett a további együttműködés lehetőségeiről tanácskoztak.
Halász János, a Városok és Falvak Szövetségének (VFSZ) elnöke, fideszes országgyűlési képviselő a fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a VFSZ célja az, hogy a különböző méretű és hagyományú települések megismerjék egymás értékeit.
Áldozó Tamás, Pápa polgármestere (Fidesz-KDNP) kitért arra, hogy a szervezet segítségével olyan alkalmazást fejlesztettek ki, amely alkalmas lehet arra, hogy a turisták eligazodjanak városban, a helyieknek pedig egyebek mellett az ügyintézésben nyújthat hatékony segítséget.     

A sajtótájékoztatót követő fórumon a polgármester bemutatta Pápa városát, elmondta, hogy évente mintegy 10 százalékkal nő a város iparűzési adóbevétele, az idegenforgalom pedig a termálfürdő megépítését követően, 2003 óta folyamatosan bővül.     

Közölte: 350-400 millió forintot fordítottak ebben az évben járdaépítésre, csapadékvíz elvezetésére saját forrásból. A Területi Operatív Program (TOP) révén pedig 8,5 milliárd forintot nyert a város, ehhez 2,5 millió forintot kell biztosítani saját forrásból.     

Balázs Ákos, a  Nyitok Program vezetője arról beszélt, hogy 52 településen van jelen a felnőttképzést nyújtó program, amelynek révén idegen nyelvet, informatikát tanulhatnak az érdeklődők valamint különböző tanulási csomagok, például autóipari tanulási program érhető el.     

A programvezető szólt arról is, hogy mobil oktatási hálózatot hoznak létre, amelynek lényege, hogy "helybe viszik"a képzést a vállalkozóknak.     

A nyitott online platformon keresztül pedig távoktatásban lehet részt venni - tette hozzá. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom