Belföld

Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem hajtja végre

A kormány nem engedi, hogy hazánk bevándorlóországgá váljon - szögezte le a tárcavezető

Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

szijjártó ogy
KDNP: Ki hatalmazta fel a bizottságot?

Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint a bizottság hatáskörét túllépve a tagállamok feje felett készül arra, hogy kötelezővé tegye a migrációs csomagot. Ki hatalmazta fel erre? - firtatta. Sorsdöntőnek nevezte a májusi európai parlamenti választást, hogy olyan brüsszeli vezetés jöjjön létre, amely meg akarja állítani a migrációt.

"Mutassuk meg, ami Magyarországon történik, arról a magyar emberek döntenek"

Böröcz László szerint a bevándorláspárti erők minden lehetséges eszközzel arra összpontosítanak, hogy ellehetetlenítsék azokat az országokat, politikai erőket, amelyek a nemzeti önrendelkezés megtartása és a keresztény kultúra védelmében emelik fel szavukat. Arra szólított fel, hogy vegyenek részt a május 26-i EP-választásokon, mutassák meg Brüsszelnek, ami Magyarországon történik, arról a magyar emberek döntenek. Kiemelte: a brüsszeli bürokrata elit teljes mértékben elvesztette kapcsolatát a valósággal, "buborékban élnek".

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Európában komoly vita van a kontinens jövőjéről, ami megvan az országgyűlési pártok között is. Zsákutcának nevezte, hogy az erős unióhoz gyenge tagállamokon keresztül vezet az út. Erős tagállamokra, a saját nemzeti identitásukhoz, kulturális, vallási és történelmi hagyományukhoz ragaszkodó országokra van szükség. Az unió jövőbeni ereje nagyban függ a migrációs folyamatok alakulásától - rögzítette, hozzátéve: az európai migrációs politika ma lényegében meghívásra épül. Ennek azonnal véget kell vetni és sokkal inkább a saját határaink megvédésére és az Afrikában végrehajtott fejlesztési programokra kellene koncentrálni, hogy a segítséget odavigyék, ahol baj van, és ne importáljanak problémákat oda, ahol még nincsenek, vagy kezelhetők. Kitért arra is, hogy a Frontex nem egy határvédelmi szervezet, hanem egy utaztatási ügynökség. Senki nem gondolja komolyan, hogy 10 ezer bürokratával meg lehetne védeni az unió déli határát.

KDNP: A családvédelmi akcióterv határozott válasz a bevándorláspárti erőknek

Földi László kiemelte: egyre kevesebb a gyermek, az európai társadalom egyre idősebb, fogy a jövő. Itthon és Európa-szerte mégis akadnak olyanok, akik gyakran cinikusan a tudatos gyermektelenség deviáns eszméit hirdetik, s akik a migrációt tekintik megoldásnak a munkaerő- és gyermekhiányra. Felesleges gyermek még nem született erre a világra - fogalmazott a KDNP-s politikus, aki kitért arra: a családvédelmi akcióterv határozott válasz a bevándorláspárti erőknek, a magyarok saját erőből is megtudják oldani ezt a problémát.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról beszélt, a csökkenő népességre Brüsszel válasza, hogy minél több embert telepítsenek be, Budapesté pedig, hogy segítsék a családokat abban, hogy vállaljanak minél több gyermeket.

Azt szeretnék, ha a családvédelmi akcióterv egy olyan nemzeti ügy lenne, amely mellé mindenki oda tud állni, de azt látják, hogy itt Budapesten sem tudják egységesen támogatni a családvédelmi akciótervet. Az Európai Egyesült Államok kiépítése azt jelentené, az egyes országok nem tudnak saját maguk a családokon segíteni - rögzítette az államtitkár, aki részletesen ismertette a kormány családokat segítő intézkedéseit.