Belföld

Strand és gyógyfürdő épülhet Józsefvárosban

A körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas+GALÉRIA

Strand és gyógyfürdő épülhet Budapest VIII. kerületében a volt józsefvárosi pályaudvar területén, a koncepciótervek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas.

kocsismáté-fürdő576
Fotó: Ficsor Márton/Magyar Hírlap

A fürdő létesítésére vonatkozó terveket csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros fideszes országgyűlési képviselője, volt VIII. kerületi polgármester, Sára Botond (Fidesz-KDNP) kerületi alpolgármester és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Kocsis Máté közölte: a strand a volt pályaudvar területén létrejövő szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik része lesz. A standberuházás túlmutat a kerület határain, hiszen a belső pesti kerületek lakói is használhatnák a közelükben felépítendő létesítményt - tette hozzá.

Szólt arról, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor nekikezdtek Józsefváros újjáépítésének, még álmodni se mertek arról, hogy szabadidős funkciók bővítéséről is gondolkodhatnak majd. Egy rossz állapotban lévő kerületet vettek át, és az első legfontosabb feladatok között szerepelt a közbiztonság javítása - mondta, hozzátéve, hogy a területen jelentős sikereket és eredményeket értek el a rendőrséggel közösen.

Emlékeztetett arra is, hogy elindították a Józsefváros újjáépül programot, amelynek keretében közintézmények, közterületek és lakóházak újultak meg. Évente több mint egymilliárd forintot biztosítanak lakóházak, társasházak felújítására - közölte a volt polgármester.

Kocsis Máté a jövő vasárnapi időközi kerületi polgármester-választásról szólva azt mondta: bízik abban, hogy olyan polgármester választanak, aki az említett fejlesztésekben gondolkodik, folytatja az újjáépítési programokat és figyel a közbiztonságra, szemben Győri Péterrel, akinek a programja szerinte nem illik bele az elmúlt tízéves folyamatokba.