Belföld

Sorosék lebuktak, védekezni kénytelenek

Érdemes összegezni, mi inden fűződik a hálózathoz

Elkövetőből áldozattá próbálják maszkírozni magukat a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek, amelyek arra panaszkodnak, hogy állítólag izraeli titkosszolgálati megfigyelés áldozatai voltak.

Mindezzel a Soros-hálózat tagjai csak azt próbálják elfedni, hogy ők maguk a legkülönbözőbb piszkos módszerekkel dolgoznak a nemzetállami, így a magyar érdekek ellen, ahogyan az az idén tavasszal publikált Sorosleaksből ki is derült. Emlékeztetőül az origo.hu összegyűjtött néhány komolyabb esetet, amelyek  a magyar származású amerikai milliárdos hálózatának machinációiról tanúskodnak. Volt itt zsarolás, törvénytelen adatgyűjtés, Soros kétezer fős Orbán-ellenes hadserege, egy komplett ország megszállása és az üzleti érdekek érvényesítése egyaránt.

Idén március közepén a Jerusalem Post számolt be arról, hogyan lobbizik saját hazája ellen Soros Berlinben állomásozó embere, Dénes Balázs, aki egy hangfelvétel tanúsága szerint arról vallott, hogy német hátterű magyarországi cégeken keresztül gyakorolna nyomást a magyar kormányra. Mercedes, Audi, Bosch – ezeket a magyarországi német tulajdonú autógyárakat meg is említette beszélgetőpartnerének Dénes Balázs. A beszélgetésből az is kiderült,

a hálózat tagjai keményen dolgoztak azon, hogy elérjék, hogy Németország gazdasági nyomás alá helyezze Magyarországot. A magyarok munkahelyeivel zsarolni akaró Dénes azt is büszkén feltárta, hogy szervezetével több millió dollárt kapott Sorostól.

A Magyar Idők leplezte le a bevándorláspárti Migration Aid vezetőjének botrányát: Siewert András arról beszélt a lap szerint, hogy a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsenek a menekültekről, méghozzá természetesen titokban. „A mi adatbázisunk is, amit a tranziton csináltunk, sem volt legális ilyen szempontból" – mondta Siewert. A Migration Aid 2015 nyarán együttműködött Soros György magyarországi alapítványával, majd 2017 nyarán azzal az ötlettel állt elő, hogy vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvakat, úgynevezett kísérleti élettereket kellene létrehozni. A szervezet vezetője egy hangfelvétel szerint kitért arra, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek.

Ugyancsak a Magyar Idők leplezte le, hogy Soros György pénzügyi alapjának korábbi vezetője, Tracie Ahern beszélgetőtársa elmondta: Soros az alapítványa révén „mostanra valószínűleg több milliárd dollárt költött" el Magyarországon, s hogy legalább kétezer ember dolgozik azon, hogy érvényre juttassák Soros akaratát.

Ahern arról is beszámolt, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt (Open Society Foundations) eszközként használja a politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában.

A Magyar Idők közölte azt a beszélgetést, amelyen Jevhen Bisztrickij, az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok korábbi vezetője arra a kérdésre, hogy nekik köszönhető-e Janukovics eltávolítása, nyíltan igennel válaszol. Azt mondta: „Igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában". A milliárdos ukrajnai változásokban zajlott szerepe kapcsán arról beszél, hogy az általuk pénzelt úgynevezett civil szervezetek buktatták meg az ukrán elnököt.

„Sokat tettünk az ellenállás előfeltételeinek terén" – fogalmazott Soros embere.

Ezt követően Sorosék átvették a kormányzást, és üzletelni kezdtek Ukrajnában. Erről Bisztrickij azt mondta: Sorosék gyakorlatilag beszivárogtak az ukrajnai kormányzatba. „A forradalmat követően Soros úgy döntött, hogy pénzt ad úgynevezett stratégiai tanácsadó csoportok felállítására. „Hogy ez mit jelent? A forradalom után, képzeld el az új minisztériumokat, az új hatalmat, ők nem értettek hozzá, hogyan lássák el ezt a feladatot nekünk. (...) Csak iránymutatásra volt szükségük a csoportoknak, és mi adtunk pénzt a szakértőknek, akik már korábban vagy attól fogva elkezdtek ezeken a politikákon dolgozni" – mondta, hozzátéve, hogy Soros megközelítőleg 150 szakértőt telepített a minisztériumokba, akikkel 2014 júliusában egy nagy eligazításon is találkozott. Bisztrickij szerint „Soros vastagon benne volt ebben", a találkozón az elnök és a miniszterelnökök mellett részt vett mindegyik kulcsfontosságú miniszter, illetve a támogatók és a nagykövetek is.

Soros és Ukrajna üzleti ügyeiről Bisztrickij elmondta: „Például van egy cégünk, a Naftogaz, ez egy nagy energetikai cég, talán hallottatok már róla, és segítettünk nekik a gazdasági társaság átalakításában (...), és mi megcsináltuk, mi megváltoztattuk."

A vállalat kapcsán a tekintélyes amerikai Forbes magazin is arról írt, hogy a Naftogaz teljes vezetése Soros lobbizásának köszönhetően ülhetett a székébe.

Andrej Koboljev, a cég vezérigazgatója legalább két alkalommal találkozott személyesen Sorossal, azt is lehet tudni, hogy a cég privatizációjáról tárgyaltak. A Naftogaz érdekében Soros NGO-i propagandaeszközökkel és a közösségi média segítségével támadták a versenytársat, a magánkézben lévő, Burisma nevű vállalatot. Hogy a kép teljes legyen: 2017 negyedik negyedévében Soros 160 millió dollárt fektetett be olaj- és gázpiaci cégekbe, ennek keretében több befektetéssel is rendelkezik az ukrán energetikai piacon is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom