Belföld

Soltész Miklós: Fontos felhívni az emberek figyelmét a béke törékenységére

A csillaghegyi plébániatemplom alapításának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen beszélt erről

Fontos felhívni az emberek figyelmét a béke törékenységére - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a béke világnapján pénteken Budapesten.

Soltész Miklós a csillaghegyi plébániatemplom alapításának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen beszélt erről. Az ünnepi mise elején a béke nemzetközi világnapja alkalmából megkondultak a templom harangjai, felhívva a figyelmet az első világháború lezárásának 100., valamint a 30 éves háború 1618-as kezdetének és 1648-as lezárásának évfordulójára. 

 Az államtitkár azt mondta: a németországi kezdeményezéshez csatlakoztak a magyar egyházak is, így az országszerte megszólaló harangok figyelmeztetnek arra, hogy a békéért mindenkinek tennie kell.

A szentmisén részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület fideszes országgyűlési képviselője.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom