Belföld

Sneider Tamás szerint még mindig jobb egy muszlim ember, mint egy zsidó

A 2015-ben bemutatott hanganyag újabb bizonyítékot szolgáltat a Jobbik elnökének antiszemitizmusára

Nincs új a nap alatt: itt az újabb egyértelmű jel arra, hogy a Gyurcsány Ferencék felé közeledő párt a szélsőjobboldali szcénából nőtt ki.

Ahogy mi is beszámoltunk a felvételről, amelyen Sneider Tamás, felesége náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán. A két évvel ezelőtt készült videón az látható, ahogy a párt képviselőcsoportjának jogásza kétszer is hitleri mozdulatokat tett. A balliberális média több mint fél napig hallgatott a példátlan esetről, ezt követően – az előzmények ismertetése nélkül – egyből a jobbikos politikushoz fordult, aki azzal védekezett, feleségének mutatványa csupán „szórakozás és poénkodás volt

Továbbra sem kerülik el tehát az antiszemita botrányok a Jobbikot: tavaly novemberben előkerült egy hangfelvétel, amelyen Szávay István képviselő egy zsidó nő megverésével és "heftijének elferdítésével" kérkedett. Előbukkant egy újabb kínos ügy, a főszereplő ezúttal Sneider Tamás, a Jobbik elnöke - olvasható az Origon.

A vigyázó blogon 2015-ben jelent meg egy hangfelvétel, amelyből kiderült, hogy a Jobbik elnöke nem csak és kizárólag a baráti körben megejtett bulik hevében ragadtatja magát egy kis zsidózásra. A felvételnek az első percében jól hallhatóan azt mondta, hogy "áttért muzulmán hitre, hát szíve joga, sokkal jobb, mint ha zsidó hitre tért volna át".

Sneider azzal kapcsolatban tette a megállapítást, hogy Dér Zsolt délszláv háborús veterán, a Betyársereg tagja akkoriban tért át muzulmán hitre. A felvétel arról is emlékezetes maradt, hogy ebben a hanganyagban ismerte el Sneider, hogy a Jobbik néppártosodása csupán álca: „Mikor arról beszélek, hogy hogyan kell kommunikálnunk, akkor megint itt vannak az idősek. Nélkülük szavazás már nem is lehet, mert olyan kevés a középkorosztály meg a fiatal, meg kevesebben mennek el a fiatalok szavazni, hogy már önmagában a nyugdíjas korosztály tudna kormányt alakítani. Nos, ahhoz, hogy őket megszólítsd, ahhoz neked egy kedves, aranyos gyereknek kell lenni...


A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom