Belföld

Rendkívüli támogatást ad a kormány a csanádpalotai önkormányzatnak

a támogatás segíti a település működését

72,7 millió forintos rendkívüli támogatással segíti a kormány a csődhelyzetben lévő csanádpalotai önkormányzat működését - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön.

Lázár János közölte: a támogatás segíti a település működését és biztosítja az ott élők számára az önkormányzati szolgáltatásokat.

Nyergesné Kovács Erzsébet (független) polgármester, akit tavaly júniusban választottak a 2800 lakosú Csongrád megyei kisváros vezetőjévé, az MTI-nek korábban elmondta, több évre visszanyúló folyamat, pénzügyi szabálytalanságok sorozata vezetett ahhoz, hogy az önkormányzatnak 90 napon túli lejárt határidejű tartozása is volt már.

A polgármester az év elején a képviselő-testületnél kezdeményezte az adósságrendezési eljárás megindítását, javaslatát először azonban nem támogatta a képviselők többsége. Az önkormányzat likviditási tervének elkészítése után, január 15-én azonban a képviselők egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett arról döntöttek, hogy a polgármester a Szegedi Törvényszéknél kezdeményezze az eljárás megindítását.