Belföld

Pongrátz András: A Jobbik mára csőcselékpárt lett

A néppártosodásnak nevezett valami nem más, mint a korábbi értékek feladása, minden olyan ember elárulása, aki hitt a Jobbikban – fogalmazott az ’56-os szabadságharcos

Gyomorforgató, hogy a Jobbik a forradalmunkat vérbe fojtó kommunisták szellemi örököseivel és jogutódaival működik együtt – jelentette ki lapunknak Pongrátz András ’56-os forradalmár. Szerinte az úgynevezett néppártosodás a korábbi értékeik feladása.

Pongrátz András 20190110
„Gyalázatos úton járnak” (Fotó: Katona László)

„A Jobbik balratolódása elfogadhatatlan, és vérlázító, hogy hová juttatta ezt a pártot Vona Gábor és Sneider Tamás” – mondta lapunknak Pongrátz András. Az 1956-os szabadságharc hősét azután kerestük meg, hogy nyílt levélben szólította fel a Jobbik jelenlegi vezetőit, többé ne merjenek a bátyja, Pongrátz Gergely örökségére hivatkozni és róla elnevezett díjat osztani, mert a Jobbik már nem méltó erre. Pongrátz Gergely, az ’56-os forradalom egyik legismertebb alakja, „a Corvin köz parancsnoka” a Jobbik 2003-as zászlóbontásán arról beszélt, hogy a párt tagjainak kell átvenni és továbbvinni a forradalom eszméit. Öccse szerint azonban a párt nagyon messze került tőlük, „csőcselékpárt” lett belőle.

Pongrátz András, aki a Jobbikból kivált radikális politikusok által alapított Mi Hazánk Mozgalom tiszteletbeli tagja, úgy véli, a Jobbik ugyanazt a gyalázatos utat járja be, amelyet a magát kezdetekben harcos antikommunistának hazudó, de valójában vérliberális SZDSZ, annyi különbséggel, hogy Sneiderék nem Horn Gyulával, hanem Kádár János bizalmi emberének, Apró Antalnak a rokonával, Gyurcsány Ferenccel fekszenek össze. Szerinte a néppártosodásnak nevezett valami nem más, mint a korábbi értékek feladása, a bátyja és minden olyan ember elárulása, aki hitt a Jobbikban, és hitt abban, hogy ez valóban egy nemzeti érdekeket képviselő, magyar radikális párt. „A Jobbik jelenlegi vezetését nem minősíteném, megteszik helyettem azt a tetteik” – közölte. Mint fogalmazott: „Gyomorforgató, hogy a forradalmunkat vérbe fojtó kommunisták szellemi örököseivel és jogutódaival – köztük a Gyurcsány vezette DK-val, amelyben évekig vezető szerepet kaphatott Bauer Tamás, akinek apja ÁVH-s alezredesként ’56-os hősöket kínzott az Andrássy út 60.-ban – működnek most együtt, és ezekkel akarnak közös választási listán szerepelni. Ezek szerint Vonáék nem tudják, ’56-ban mi volt az árulók sorsa” – jegyezte meg.

Egyelőre nem tervez jogi lépéseket, amiért a Jobbik a kifejezett kérése ellenére továbbra is bitorolja a bátyja nevét, és Pongrátz Gergely-érdemkereszteket osztogat. Ugyanakkor kiemelte, arra kér minden jóérzésű embert, akit ez a „gyalázatos alakulat” ki akar tüntetni, utasítsa vissza, és emlékeztesse őket, hogy nem méltók a bátyja nevéhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom