Belföld

Pintér: Magyarország célja, hogy a korrupcióval legkevésbé fertőzött országok között legyen

A híresztelés is nagy kárt okoz az államnak

Pintér Sándor belügyminiszter a témában rendezett, állami szervek vezetőinek és a diplomáciai testület képviselőnek részvételével rendezett budapesti konferencián kiemelte, a magyar kormány célkitűzése, hogy Magyarország a világ korrupcióval legkevésbé fertőzött országai között legyen.

pinter-sandor
A találkozó után André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője újságírók kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy az elhangzottak többsége nagyon hasznos volt, a legjobb megoldásnak pedig azt tartaná, ha nem a médiában, hanem a létező hivatalos csatornákat felhasználva működhetnének együtt a korrupció elleni, közös érdeknek számító harcban. Azt nem kommentálta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a vita jogi útra terelését kérte Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökétől, de megjegyezte, hogy diplomáciai mentességéről az amerikai kormány dönthet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom