Belföld

Pécsi Fidesz: Valljanak színt a pécsi szocialisták és szövetségeseik!

„Határolódjanak el egy, a baloldali párthoz kötődő, a baranyai megyeszékhelyről szerkesztett internetes felületen a napokban megjelent írástól!”

A Fidesz pécsi szervezetének elnöksége arra szólítja fel a MSZP-t és szövetségeseit, hogy határolódjanak el egy, a baloldali párthoz kötődő, a baranyai megyeszékhelyről szerkesztett internetes felületen a napokban megjelent írástól, amelyben "a nőkre nézve mélységesen bántó, lealacsonyító és megalázó megfogalmazások" szerepeltek.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben a Fidesz pécsi szervezete azt írta: az "álnév alatt" megjelent véleménycikk szerzője a többi között olyan kifejezéseket használ a gyermekáldással kapcsolatban, mint "elletés", "pulyák potyogtatása", a magyar nők olyan "ellőrobotok", akik szívesebben szülnének autót, mint gyermeket.

A Fidesz pécsi elnöksége leszögezte: mélységes megdöbbenéssel fogadták, hogy ilyen tartalmú írások 2019 Magyarországán megjelenhetnek, "még ha erre egy MSZP-közeli internetes felületen került is sor". Bíztak abban, hogy az írás megjelenése óta eltelt napokban a szocialisták és szövetségeseik egy emberként határolódnak el a cikk tartalmától, erre azonban az internetes bejegyzések szerint saját szimpatizánsaik sajnálata ellenére sem került sor.

Mindezek miatt felszólították az MSZP-t és minden szövetségesét: valljanak színt arról, egyetértenek-e a cikk tartalmával, osztják-e azokat a nézeteket, amelyeket az írást jegyző ismeretlen képvisel, vagy mondják ki nyíltan, hogy elhatárolódnak mind az írástól, mind az azt közlő felülettől - áll a tájékoztatásban.

"Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy az emberek joggal gondolhatják mind az MSZP-ről, s mindazokról, akik szövetségre lépnek velük bármilyen szinten, hogy mindannyian ugyanolyan, a nőket lealacsonyító, megalázó, felháborító nézeteket vallanak" - zárul a Fidesz pécsi elnökségének közleménye.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom