Belföld

Ötvenhat napig tartott Falus szánalmas politikai pályafutása

Önkormányzat 2014. Főpolgármester-jelölt nélkül maradtak a szocialisták. – Kósa Lajos szerint Bokros Lajos olyan, mint Bogoly Berti Mindenízű drazséja

Miután az érintettek többször cáfolták, tegnap biztossá vált: a baloldali pártok kihátráltak közös budapesti főpolgármester-jelöltjük, Falus Ferenc mögül, s bejelentették, Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjét támogatják. A tájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc DK-vezér jelent meg a baloldali „összefogás” pártjai közül, sem az MSZP, sem a PM, sem a Fodor Gábor vezette Liberálisok nem képviseltették magukat.

fonodo
(Fotó: Kövesdi Andrea)

Megkezdődtek a budai fonódó villamos kivitelezési munkálatai, Tarlós István szerint ez nagy lépés az érintett vonalak összekötését illetően. A főpolgármester jelezte, az észak- és dél-budai közösségi közlekedési lehetőségek jelenleg „szerények”. Hozzátette, kidolgozott tervük van arra, hogy az 1-es villamos kimenjen a Vörösvári útra az esztergomi vasútvonalig, de további kötöttpályás fejlesztésekben is gondolkodik, például a Bajcsy-Zsilinszky úti villamosközlekedés helyreállításán. Tarlós tegnap nyilatkozott Falus Ferenc visszalépéséről is, ám nem akarta jelzőkkel illetni azt, ami a baloldalon történik. Annyit mondott, érdekes, hogy hónapok küzdelme után odáig jutottak, nem lesz baloldali főpolgármester-jelölt, és a szavazólapon nem szerepel baloldali párt logója.


Röviden

• Együttesen erősíthetik a családok egzisztenciáját az olyan intézkedések mint a rezsicsökkentés folytatása, a devizahitelesek megsegítése és a munkahelyteremtés – jelentette ki tegnap Kövér László a Fidesz dunaújvárosi fórumán.
A házelnök kitért az október 12-i választásra is, ami szerinte nem csak az önkormányzatok összetétele szempontjából fontos, hiszen a szavazás „egyúttal állásfoglalás az országos politikáról is”.

• Baloldali párthoz méltó, „értékazonos döntés” meghozatalára kérte az MSZP országos elnöksége a párt budapesti párttanácsát a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban. Lukács Zoltán, a szocialisták alelnöke Bokros Lajosra utalva azt mondta, számára „ez a személy” a baloldali értékkel nem párosítható.

• A haza tündöklő csillagának nevezte Lezsák Sándor Szent Imre herceget tegnap Csepelen, a róla elnevezett tér avatóünnepségén. Az Országgyűlés alelnöke kijelentette, 2006-ban, Szent Imre születésének ezredik évfordulóján elhatározták, hogy valamennyi, nevét viselő településen bronzszobrot állítanak a tiszteletére. A mellszobrot Németh Szilárd fideszes polgármesterrel leplezte le Lezsák.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom