Belföld

Ötven új kísérleti tankönyv

Már minden engedélyezett kiadvány hozzáférhető

A tankönyvrendelés folyamata, akárcsak tavaly, idén is a jogszabályi keretek között zajlik, és minden olyan – engedéllyel rendelkező – tankönyv megjelent a jegyzékben, amelyet a kiadó kérelmezett az Oktatási Hivatalnál – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre adott válaszában.

Tájékoztatása szerint ebben az évben a harmadik, hetedik és tizenegyedik évfolyamok számára ötven új kísérleti könyvvel bővült a tankönyvjegyzék. A kísérleti tankönyvek engedélyezése során a jogszabályok szerint együttműködött az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Nemzeti Tankönyvtanács és az Oktatási Hivatal, a kísérleti tankönyvvé nyilvánításról a miniszter határozatot hozott, a hivatal pedig felvette a könyvet a jegyzékbe, ezután azok mindenki számára hozzáférhetőek az Etananyag.ofi.hu honlapon.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, idén új fejlesztésként a Kello.hu-n nemcsak a tankönyvfelelősök, hanem minden pedagógus áttekintheti és kiválaszthatja a megfelelő tankönyvet, a könnyebb eligazodás érdekében pedig a Tankönyvrendelés előkészítése cím alatt piktogram jelöli azokat a kiadványokat, amelyek tankönyvvé nyilvánítása már érvényes az új kerettantervre.