Belföld

Orbán Viktor megölésére buzdítanak egy közösségi oldalon

Több ellenzéki politikus is tagja a Facebook-csoportnak, a DK tagadja a kapcsolatot

Több, országosan ismert ellenzéki politikus is tagja annak a Facebook csoportnak, amelyben a kormány és Orbán Viktor megölését tartanák üdvözítőnek. Illusztrációként egy akasztófát ábrázolták, amely azóta eltűnt, de helyette a kormányfőt gyalázzák. A Demokratikus Koalíció közölte: a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. 

orbán második fotó lead
 Arra a felvetésre, hogy más baloldali politikusok is tagjai ennek a csoportnak, és ezért nekik is le kell-e mondaniuk, a Fidesz politikusa úgy reagált: "igen, azt gondolom, nyugodtan megtehetik ezt (...). Az embernek azért szét kell néznie, mibe lép bele, mert egyébként beleragad".
 DK: NIncs kapcsolat nincs a párt és a Facebook-csoport között
A Demokratikus Koalíció (DK) közlése szerint semmiféle kapcsolatban nem állnak az Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdító Facebook-csoporttal. Az ellenzéki párt helyreigazítást kér az csoportról beszámoló Átlátszó blogtól.
A DK közleményében azt írta, a blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul.

A párt tájékoztatása szerint a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának. 
Hozzátették: az adminisztrátor - a pártból történő kizárása óta - a csoport nevében rosszhiszeműen, nemcsak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét. 
A DK szerint a csoportban azért található meg Niedermüller Péter, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője, a párt alelnöke, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül. Valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát - magyarázták.
A közleményben azt írták, a DK azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre cikkét, mert szerintük "világosan látszik", hogy a Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

 

Orbán Viktor megölésére buzdítanak egy közösségi oldalonTöbb ellenzéki politikus is tagja ennek a Facebook csoportnak...

Szerző: Magyar Hírlap2015. október 20.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom