Belföld

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki mond beszédet a Nemzeti Múzeumnál március 15-én

Hollik István elmondta: Múzeumkertben a beszédek után, a budai Várban pedig egész nap programok várják a családosokat

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mond ünnepi beszédet március 15-én - nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő szombaton Budapesten a kormany.hu-nak.

Délelőtt 9 órakor a magyar zászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a március 15-i ünnepség a Kossuth Lajos téren - közölte, hozzátéve: utána onnan a Múzeumkerthez vonul a "huszármenet", amelyhez bárki szabadon csatlakozhat.

 

Hollik István elmondta: az ünnepség 10.30-kor a Nemzeti Múzeumnál folytatódik, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő köszönti a megemlékezőket, majd Orbán Viktor miniszterelnök mondja el ünnepi beszédét. 

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a Múzeumkertben a beszédek után, a budai Várban pedig egész nap programok várják a családosokat. 

Úgy fogalmazott: "ünnepeljük együtt a forradalom hőseit, és álljunk ki Magyarország függetlenségéért, ahogy ők tették!".

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom