Belföld

Nyomozást rendelt el az ügyészség az Elios ügyében

Az OLAF által vizsgált időszakban Simicska Lajos vállalkozása, a Közgép volt a cég többségi tulajdonosa

A Pest Megyei Főügyészség hétfőn elrendelte a nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében - közölte a főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az Európai Unó Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) igazságügyi ajánlásai esetén követett protokollnak megfelelően, a Pest Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el, amelynek teljesítésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg.

A Legfőbb Ügyészség január 12-én közölte, hogy megkapta az OLAF jelentését, amely igazságügyi ajánlást tartalmaz, az ügy iratait a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező főügyészséghez továbbították. 

A Legfőbb Ügyészség közlése szerint az OLAF jelentése három - 2009 és 2014 között kibocsátott - KEOP-pályázat vizsgálatáról szól.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, az OLAF által vizsgált időszakban Simicska Lajos vállalkozása, a Közgép Zrt. egy cégen keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt-ben, és egy olyan tagot delegált az igazgatóságba, akinek beszámolási kötelezettsége volt a Közgép, azaz tulajdonképpen Simicska felé.