Belföld

Nem érdekli az MSZP-t Kende „zsidózása”

„Egy átlag magyar ember, ha ránéz a Majtényire, akkor érez valami olyasvalamit, hogy ez egy zsidó” – fogalmazott az ATV hétfő esti, Csatt című műsorában Kende Péter

A baloldali holdudvarhoz tartozó, egykor a KISZ-vezetőképzőt is irányító szociológus-ügyvéd-író azt mondta Majtényi Lászlóról, a baloldali civilek és az MSZP által támogatott köztársaságielnök-jelöltről, kinézete önmagában indokolja a férfi zsidó genetikáját.

A műsor többi szereplője felszólította Kendét, vonja vissza kijelentéseit, de ő nyomatékosította, erre nem hajlandó.

„Furcsának tartom a nyilatkozatot, de nem foglalkozunk Kende szavaival” – mondta lapunknak Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, úgy, hogy ő volt az egyetlen az általunk megkeresett baloldali képviselők közül, aki legalább ennyivel kommentálta a botrányos mondatokat. Név nélkül viszont megjegyezték: Kende is zsidó származású, ezért is tartják érthetetlennek a szavait. Kende, aki Orbán Viktorról két lejárató célzatú könyvet is írt, származását többször kinyilvánította, 1989-ben jelent meg például a Röpirat a zsidókérdésről című műve. Lapzártánkig egyébként maga Majtényi László sem nyilvánult meg a történtek kapcsán.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom