Belföld

Négy sebesült ukrán katona érkezik a Honvédkórházba

Katonai megállapodás keretében érkeznek az országba

Egy kétoldalú katonai megállapodás keretében négy sebesült ukrán katona érkezik a Honvédkórházba. Hogy pontosan milyen gyógykezelés és rehabilitáció vár a sérültekre, az a kivizsgálások során derül ki.

 A Honvédelmi Minisztérium az együttműködés alapján vállalta a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült ukrán katonák magyarországi gyógykezelését az MH Egészségügyi Központban.

Március második felében ennek keretein belül érkezik négy ukrán katona gyógykezelésre az intézménybe - közölte az Origóval a Honvédelmi Minisztérium.

Hogy pontosan milyen gyógykezelés és rehabilitáció vár a sérültekre, az csak a megérkezésüket követő kivizsgálások során derül ki.

Az ezzel kapcsolatos költségek a gyógykezelés végén összegezhetők - tette hozzá a HM. 

Úgy tudjuk, Magyarország és Ukrajna még pár évvel ezelőtt kötött megállapodást, hogy évi 40 katonát ellátnak a Honvédkórházban.

Most ez a kontingens bővült hússzal, így már 60 főt láthatunk el évente, ha erre az ukrán fél igényt tart.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom