Belföld

Nagyobb fokozatba kapcsolt a "Soros-hálózat"

Nacsa Lőrinc: Okostelefonokat, technológiai eszközöket, valamint egészségügyi, munkavállalói és tanulmányi vízumokat osztanának ki minden migránsnak

A "Soros-hálózat" nagyobb fokozatba kapcsolta a migránsok betelepítését célzó programokat - mondta a kormánypártok nevében nyilatkozó Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten.

A politikus indoklásul kifejtette: a Soros György által finanszírozott Amnesty International globális migránsbefogadó kampányt indított, a szervezet kilenc pontba foglalta össze, hogy szerinte mit is kellene tenni a migránsok gyorsabb befogadásáért. Az Amnesty Internationalben úgy gondolják, mindenkit be kellene engedni, úgy vélik, a migráció alapjog, és szerintük fel kellene gyorsítani a betelepítési programokat és a családegyesítést is - mondta.

Emellett okostelefonokat, technológiai eszközöket, valamint egészségügyi, munkavállalói és tanulmányi vízumokat osztanának ki minden migránsnak, továbbá szponzorációs csoportokat hoznának létre, hogy anyagilag is segítsék a bevándorlókat - sorolta Nacsa Lőrinc.

"Egyértelműen a "Soros-terv" megvalósítása látszik a szemünk előtt", és több millió bevándorlóról beszélnek - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő. A "Soros-hálózat" nem titkolt célja - folytatta a frakciószóvivő -, hogy Európát elárasszák migránsokkal, és mindenhol megvannak az embereik, akik segítik ezt a tervet: az európai uniós intézményekben, az Európai Bizottságban, az Európai Parlamentben, továbbá az ENSZ-ben, egyes tagállamokban, valamint "álcivil hálózatokban" is.

Ez a terv veszélyes Magyarországra nézve, ezért Magyarországnak meg kell védenie magát mind a brüsszeli tárgyalásokon, mind itthon - jelentette ki Nacsa Lőrinc. Szerinte ezért kiemelten fontos, hogy a parlament mielőbb elfogadhassa a Magyarország megvédését célzó akciótervet, a betelepítést megtiltó alkotmánymódosítást, valamint az illegális migráció szervezésének büntetését tartalmazó Stop Soros törvényjavaslatot.

Az Amnesty International célja a menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása

A menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása az egyik fő célja az Amnesty International globális kampányának - mondta a szervezet egyik magyarországi vezetője az M1 aktuális csatornának.

Demeter Áron szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon. Mint a szerda esti Híradóban felidézték: az Amnesty International még 2016-ban indította "I Welcome" elnevezésű, menekülteket segítő kampányát. A Soros Györgyhöz köthető szervezet azóta is azt szeretné elérni, hogy az országok arányosan vállaljanak szerepet a menekültek ellátásában. Szerintük a kormányok nem tesznek eleget a menedékkérőkért, éppen ezért helyi megmozdulások szervezésére és petíciók indítására buzdítanak - hangzott el.

 A szervezet magyarországi szakértője kiemelte: a menedékkérők befogadása minden ország kötelessége, még akkor is, ha a kormányok képtelenek annyi embert integrálni, mint amennyi az elmúlt években Európába jött. Demeter Áron a migránsok által elkövetett terrortámadásokról, szexuális és más bűncselekményekről úgy vélekedett: német vagy magyar állampolgárok is ugyanúgy megsértik a törvényeket.

Az M1 Híradójában elhangzott, hogy az Amnesty International a bevándorlási válság kezdete óta nyíltan kiáll a migránsok mellett. A terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H., a röszkei zavargások hangadója elleni büntető eljárás megszüntetését is követelték korábban. Hétfőn pedig a Stop Soros törvényjavaslat ellen demonstráltak a Kossuth téren - idézték fel a műsorban. Demeter Áron azt mondta: szerintük a nemzetközi jog alapján igazuk van, s még ha a parlament el is fogadja a Stop Sorost, ők akkor sem változtatnak majd tevékenységükön - számolt be az M1 Híradója.


A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom