Belföld

Mindennapos a zsidózás a Jobbikban

Újabb felvétel bizonyítja: a párt színtisztán a zsidógyűlöletre épül

Ismét előkerült egy botrányos hangfelvétel, a Jobbik egyik frakcióülésének teljes hanganyaga, az ülésen Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó.

2012 nyarán, a Jobbikban csak „Szegedi Csanád-ügynek" hívott eset hónapokig uralta a nyilvánosságot, ami meglehetősen kellemetlen időszakot eredményezett a pártnak, hiszen azzal volt tele a sajtó, hogy zsidó származása miatt próbálnak megszabadulni az egyik vezető politikusuktól.

Jobbikos nyomásra Szegedi lemondott valamennyi belpolitikai tisztségéről, később pedig kizárták a pártból. Az egykoron népszerű és elismert politikusból pillanatok alatt közellenség lett, első számú céltáblájává válva az erősen antiszemita párt radikális szárnyának.

Lenhardt Balázs pár hónappal később a párt vezetésének jóváhagyása nélkül, önszántából – befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt – feljelentést tett a pártból már kitessékelt Szegedi ellen. Az egyeztetés nélküli akció óriási vihart kavart a politikai közösségen belül, megmutatva a Jobbik valódi arcát.

Mivel Lenhardtnak nem ez volt az első ilyen lépése, Vona Gábor akkori pártelnök frakcióülést hívott össze annak érdekében, hogy megtárgyalják a renitens politikus ügyét. A 2012. november 7-ei ülésük teljes hanganyagát szerezte meg az Origo. A felvételen a rajta szereplő politikusok egyértelműen azonosíthatók, Vonát több alkalommal elnök urazzák, valamint a dátum és a nevek is passzolnak.

Objektum doboz