Belföld

Milliárdos beruházás Szolnokon

Új épülettömböt húznak fel, hogy lehetővé tegyék az egyes orvosi társszakmák integrált működését

Hét és fél milliárd forint értékű, döntően európai uniós támogatásból finanszírozott, átfogó fejlesztés kezdődött a szolnoki Hetényi kórházban.

Tölgyes Anna, az intézmény főigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a projekt keretében a meglévő épületegyüttes mellé egy új épülettömböt húznak fel, hogy lehetővé tegyék az egyes orvosi társszakmák integrált működését.

Az 1896 óta működő kórház legrégebbi, a többi között a pszichiátriának, a krónikus belgyógyászatnak, az infektológiának és az igazgatásnak helyet adó épületeit elbontották - tette hozzá. 

Tájékoztatása szerint a 2015 nyarára elkészülő új épülettömbben a központi betegirányító egységet, a szülészet-nőgyógyászatot, a csecsemő- és gyermekgyógyászatot, a fül-orr-gégészetet és a szájsebészetet, valamint a szemészeti osztályt alakítják ki. A már meglévő központi műtőhöz három új műtő csatlakozik majd, és egy új radiológiai épületet is létrehoznak. Az Országos Vérellátó Szolgálat is új helyre kerül, a volt egészségügyi szakiskola üresen álló épületének földszintjére költözik be.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fejlesztési projektjének összköltsége 7 milliárd 440 millió forint, az európai uniós támogatás mértéke 90 százalékos, a 10 százalékos önerőt az állam adja.

Tölgyes Anna kitért arra, hogy a fővállalkozó Swietelsky Magyarország Kft. úgy vállalta a kivitelezést, hogy a kórház működésében nem lehet fennakadás. A munka esetenként nehézséggel és kényszerintézkedéssel jár, így például meg kellett szigorítani a parkolási rendet.forrás: MTI